ترس از ازدواج
ازدواج برای هر شخصی مهم ترین و جدی ترین تصمیم وی در سراسر زندگی است و بسته به اینکه این تصمیم می تواند درست یا غلط باشد زمینه ترس از ازدواج در هر کس می تواند بوجود بیاید .
همه افراد به خوبی می دانند که پس از ازدواج و تشکیل یک خانواده ، زندگی آینده آنان به شدت تحت تاثیر این تصمیم قرار خواهد گرفت و با نگاه کردن به دشواری های زندگی افراد ، خود را برای پذیرش مسئولیت زندگی مشترک و قبول چالش های آن آماده می کنند .
این دلایل به مرور زمان و کم کم به ترس از ازدواج ختم خواهد شد .
اما واقعا ترس از ازدواج ناشی از چیست ؟
دلایل بوجود آمدن فوبیای ازدواج چیست ؟
برای مقابله با این ترسچه راهکارهایی وجود دارد ؟
آیا حتما می بایست از قبل برای تمام چالش های فرضی ازدواج آماده باشیم ؟
علائم ترس از ازدواج :
جملاتی مثل ” من هرگز آمادگی ازدواج ندارم ” ، ” من برای ازدواج ساخته نشده ام ” ، “ از کلمه ازدواج میترسم ” و …..
همه این جملات نشانه هایی برای فرار از ازدواج یا به عبارت دیگر نشانه ای برای ترس از ازدواج می باشند .
دلایل ترس از ازدواج در جوانان :
1-نمونه های ناموفق در ازدواج :
طی مطالعات انجام شده مهمترین دلیل ترس از ازدواج در جوانان ، یافتن نمونه های نا موفق در خانواده یا آشنایان می باشد .
به همان اندازه که تشکیل یک زندگی مشترک شیرین و زیباست ، طلاق و جدایی بدترین و تلخ ترین سرنوشتی می باشد که می تواند برای هر کسی اتفاق بیفتد .
ازدواج های نا موفق آنقدر تجربه های سختی می باشند که می توانند روحیه و افکار دور و اطرافیان فرد را تحت تاثیر خود قرار بدهد .
در بین افرادی که از ازدواج میترسند دارند ، اگر ریشه را باز بررسی کنیم متوجه می شویم تا در بین اطرافیان آنان افرادی سابقه شکست در زندگی مشترک و طلاق زوجین را داشته اند و به همین دلیل می باشد که آن ها ازدواج می ترسند .
همچنین بسیاری از کودکان طلاق در بزرگسالی از ازدواج ترس دارند.
2-ترس از قبول مسئولیت :
- پایبند بودن و متعهد بودن به یک نفر
- دوری از تفریحات دوستانه و مجردی
- پذیرش مسئولیت سخت پدری یا مادری
- عدم ثبات در اقتصاد و مشکلات مالی
همه این دلایل باعث می شود تا فردی که قصد شروع یک زندگی مشترک را دارد ، با نگاهی عمیق تر به پرسش بزرگ “ اصلا چرا ازدواج کنم؟ ” برسد و با توجه به آنکه در زمان حال برای هیچ شخصی آینده تضمینی ای وجود ندارد ، زمینه ترس و فوبیای ازدواج در شخصی که قصد ازدواج دارد تقویت می شود .
راه های مقابله با فوبیای ازدواج :
تجربه های موفق را تماشا کنید :
یکی از بهترین راه ها برای رویارویی با هر ترسی آن است که خود را در معرض آن هراس قرار بدهید .
یکی از بهترین راه های مقابله با فوبیای ازدواج مشاهده ازدواج های موفق می باشد . به دور و اطراف خود نگاه کنید تا ببینید چند درصد زندگی هایی که تشکیل شده است ، عامل موفقیت و پیشرفت آنان در کنار یکدیگر شده است .
از زوجینی که در دوستان و آشنایان دارید بپرسید که بوجود آوردن خانواده ی جدید و متعهد شدن به آن تا چه حد به داشتن نشاط و شادابی آنان کمک کرده است و به نوعی به زندگی آنان رنگ تازه ای بخشیده است ؟
بر اساس تجربه ها ، در می بابیم که درصد بسیار بالایی از ازدواج ها به موفقیت ختم شده است و همین موفقیت آنان در زندگی خانوادگی ، پایه پیشرفت را در زندگی اجتماعی و کاری این افراد تقویت کرده است .
شریک زندگیتان را قبل از ازدواج خوب بشناسید :
تا قبل از روزی که به ازدواج شما رسمیت بخشیده شود سعی کنید تا زوج خود را از همه لحاظ بسنجید و برای شناخت بیشتر از یکدیگر از هیچ تلاشی مضایغه نکنید .
رفتن به سفر های خانوادگی ، مراجعه به مشاور پیش از ازدواج ، برگزاری مهمانی هایی برای آشنایی خانواده ها به یکدیگر و …. می توانند راه هایی باشند که در مدت زمان کوتاهی شما را از ویژگی های فردی و خانوادگی زوجتان ، آگاه سازد .
هدف خود از ازدواج را بشناسید :
در بسیاری از مواقع وقتی از شخصی می پرسیم هدف شما از ازدواج و تشکیل خانواده چه چیزی می باشد ، متوجه می شویم که هدف معینی برای شخص وجود ندارد و صرفا به سبب فشار خانواده و آن که در سن مشخصی همه افراد ازدواج می کنند ، اقدام به تشکیل خانواده می کنند .
اگر پیش از ازدواج اهداف خود را به خوبی بشناسید ، معیار ها و الگو های شما برای ازدواج مشخص می شود و شما می توانید برای اهداف خود برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت بچینید .
همین برنامه های مدت دار باعث می شود تا ترس شما از ازدواج کم بشود و شما بر فوبیای ازدواج غلبه کنید .
مشاوره برای مقابله با ترس :
همانطور که گفته شد ، ازدواج خوب می تواند زمینه ای مناسب برای رشد و پیشرفت هر شخص باشد و اگر بتوان جلوی ترس از ازدواج ایستاد ، راه برای ازدواج بسیار هموار خواهد شد . مشاوران و روانشناسان با مطالعه دقیق بر روی افکار شما و آنالیز دقیق خواسته های شما به شما کمک می کنند تا بهتر از گذشته مقابل ترس های خود بایستید و به شما کمک می کنند تا خوشبختی و شادی را جانشین هراس و ترس های خود کنید .
بررسی دلایل ازدواج های ناموفق
یکی از عوامل ترس از ازدواج مشاهدا ازدواج های نا موفق در اطرافیان می باشد . اما بهتر است دلیل ناموفق بودن این ازدواج ها نیز بررسی شود . در بسیاری از موارد اختلاف سنی زیاد در ازدواج و یا ازدواج با زن مطلقه و … باعث به وجود آمدن این اختلافات بوده . و ممکن است این موارد در زندگی اینده شما وجود نداشته باشند .
ترس از ازدواج به شدت یکی از مهمترین ترس های من در دهه 3 زندگی ام شده است ، پیشنهاد شما برای اینکه این اتفاق به سرعت متوقف شود چیست ؟