//طلاق عاطفی چیست + دلایل و راه درمان

طلاق چیست ؟

در زندگی اجتماعی انسان ها برای پایان دادن به موضوعات متفاوت و تاثیر گذار در زندگی طرح و شیوه  های زیادی در دست دارند.طلاق یکی از راه های پایان دادن به زندگی مشترک افراد است که در بسیاری از موارد افراد با تشخیص انتخاب نامناسب خود به این موضوع روی می اورند.در جوامع امروزی و گسترش  مشکلات اجتماعی بسیاری از افراد  در زندگی مشترک خود دچار اسیب ها و ضعف ها و مشکلات جدی میشوند که گاها تحمل این موضوعات از توانایی و صبر فرد بسیار بیشتر بوده و تحمل  زندگی مشترک را بر وی بسیار سخت میکند بنابراین طلاق از راه های جدایی افراد از زندگی مشترکشان به حساب می اید که با وجود رهایی انسان به نسبت سختی هایی که در زندگی مشترک داشته خداوند ان را در قران بسیار نکوهش فرموده و از ان به عنوان منفورترین حلال ها یاد کرده است.

اما باید به این موضوع هم توجه داشت که گاها ادم ها راهی جز جدایی برای ادامه زندگی شخصی خود ندارند و با ادامه دادن به زندگی مشترک با فرد نامناسب بسیار اسیب میبینند پس از طلاق به عنوان یک حق برای انتخاب ادامه ی زندگی مشترک یاد میکنیم و در این جا به انوع طلاق و توضیحات مربوط به هر کدام میپردازیم.

طلاق عاطفی چیست؟

طلاق عاطفی نوعی از جدایی محسوب میشود که در ان زوجین با اینکه زیر یک سقف و با همدیگر زندگی میکنند  اما هیچ محبت و عشقی نسبت به یکدیگر ندارند  و صرفا یکدیگر را تحمل میکنند.در بسیاری از موارد  به دلیل حفظ ظاهر و با خیال حفظ ابرو زوجین اقدام به جدایی نمیکنند و زندگی مشترک را بدون اعتماد. عشق و علاقه ادامه میدهند به معنای واقعی بین اینگونه از زوج ها هیچ زندگی مشترک و رابطه ی محبت امیزی وجود ندارد و زن و مرد نسبت به همدیگر دلسرد هستند و احساس غریبگی و بیگانگی بین انها حاکم است.

این وضعیت به مرور اتفاق خواهد افتاد و در زوج های متفاوت شدت ان متغیر است  این وضعیت ممکن است تا پایان عمر زوجین ادامه داشته و یا بعد از  گذشت مدتی و خستگی طرفین به طلاق بیانجامد.در این نوع از روابط و جدایی های عاطفی نه تنها  زن و مرد بلکه فرزندان حاصل از ازدواج انها هم به جد اسیب میبینند  و بسته به سن فرزندان پیامد های متفاوتی برای انها رقم خواهد خورد.

پیامد این روابط بر فرزندان کوچک تر سبب تغییر خلق و خلو پرخاشگری و بر هم خوردن اشتها و گوشه گیری کودکان شده و برای فرزندان بزرگ تر احساس گناه و سرخوردگی را به وجود خواهد اورد.عوامل بسیاری بر ایجاد طلاق عاطفی موثر است که باید به انها اگاه بوده و تا حد امکان از ان شرایط دوری کنید.

جدایی زوج از یکدیگر در طلاق خاموش

علائم  و نشانه های طلاق عاطفی بین زوج ها

طلاق عاطفی نوعی از جدایی محسوب میشود که در ان زن و مرد با همدیگر بدون ارتباط کلامی و یا محبت امیززندگی میکنند این نوع از جدایی های عاطفی علایم و  شرایط خاصی را دارا هستند که به انها اشاره خواهیم کرد.

هر ساله 170 هزار طلاق ثبت شده در کشور وجود دارد که دو تا سه برابر ان طلاق عاطفی است.

زوجین پس از بحث و جدل های فراوان خسته شده و وارد مرحله ی بی تفاوتی خواهند شد.

هیچ احساس و علاقه ای بین زن و مرد وجود ندارد و افراد صرفا زیر یک سقف زندگی  میکنند.

انحرافات اخلاقی در این جدایی های عاطفی بسیار پررنگ است و از همین طریق پیامد های روحی و روانی زیادی برای زوجین به وجود خواهد امد.

در این جدایی ها  زوجین به علت نگرانی  ازحرف اطرافیان /نداشتن استقلال  مالی /نگرانی از اینده ی فرزندان /و فشاری های روحی و روانی/جدایی رسمی و یا طلاق را انتخاب نمیکنند.

 این نوع روابط در  نتیجه عدم اگاهی و عدم مهارت کافی برای اداره کردن و مدیریت زندگی زناشویی به وجود می اید. 

درمان طلاق عاطفی 

طلاق عاطفی بسیار اهسته و بی سر و صدا وارد زندگی زوجینی که با یکدیگر اختلاف دارند شده و زندگی مشترک انها را به مرز پاشیدگی میکشاند اما باید دانست که اگر  زوجیندر زمان درست و به موقع ان را شناسایی کردند را های مقابله ی بسیار خوبی برای از بین بردن این مشکل وجود خواهد داشت.لازم به ذکر است که برخی از راهکای اختصاصی با مشاوره طلاق امکان پذیرخواهد بود .

.شدت جدایی  و یا طلاق عاطفی تشخیص داده شود

.اشتباهات خود را بپذیرید و منطقی و درست به انها فکر کنید در یک رابطه ی دو نفره هر دو نفر مسئول مشکلات و کاستی های روابط هستند.

.به نیاز های همسرتان توجه کنید  ایده ال های همدیگر را بشناسید و سعی در خوشنود کردن هم داشته باشید.

.نبود تفاوت در سلیقه به معنای خوب بودن رابطه نیست بلکه باید بتوانید با وجود اختلاف عقیده با یکدیگر صحبت کنید و در نهایت با شناخت خواسته های هم با یکدیگر و با رضایت و خوشنودی یک تصمیم را اتخاذ کنید .

.یک رابطه ی با کیفیت به معنای نداشتن اختلاف نظر نیست بلکه به معنای درک و فهم متقابل و توانایی در انتخاب کردن است.توجه داشته باشید که دو خط موازی هیچگاه به هم نمیرسند پس در صورت بروز اختلاف نظر با گفتوگو و همفکری مشکلات خود را حل کنید.

مراجه به روانشناس برای درمان طلاق عاطفی

پیامد های اجتماعی طلاق عاطفی

بسیاری از زوج ها بعد از ناکارامدی ازدواج خود و دلسرد شدن از یکدیگر دچار خلا و کمبودهای جدی میشوند بعضی از افراد دچار ناامیدی افسردگی و گوشه گیری شده و حتی ارتباط خود را با اطرافیان محدود میکنند .

اما بعضی با رو اوردن به افراد دیگر و رابطه های اشتباه  و با انحرافات اخلاقی سعی در تحمل شرایط دارند.(برای آگاهی از پیامد های این اتفاق پیشنهاد میشود دو مقاله خیانت زنان و خیانت مردان را مطالعه کنید.) باید توجه داشت که این امر پیامد های بسیار ناگوار و تلخی برای بنیان خانواده و فرزندان  انها خواهد داشت و همچنین اجتماع را هم الوده و بیمار خواهد کرد .

در این شرایط زن و مرد خلا های احساسی خود را از طریق روابط الوده و اشتباه تامین میکنند که در نهایت سبب سردرگمی و مشکلات روحی فراوان برای خود انها خواهد شد زوجین باید بدانند که هیچکس در این شرایط نمیتواند ارامش و کمبود های ان ها را جبران کند و فقط با برقرار کردن  این روابط مشکلات را بر خورد سخت تر و شرایط زندگی را تلخ تر  میکنند.

به وجود امدن طلاق عاطفی در زوجین  انحرافات اخلاقی ،گوشه گیری، افسردگی فرزندان،از بین رفتن اعتماد به نفس زن و مرد، از بین رفتن اعتماد و ایجاد روحیه ی بیمار را برای افراد رقم خواهد زد و در نهایت سبب ایجاد اجتماعی بیمارگونه  خواهد شد پس زوجین با مدیریت و درایت خود باید سعی در کنترل احساست. خواسته ها و نیاز های هم داشته باشند تا در صورت  امکان رابطه ی خود را در قالب چارچوب های اخلاقی حفظ کنند و از پیامدهای ناگوار ان جلوگیری کنند. در این مسیر میتوانند از روانشناس کمک گیرند.

دلایل طلاق عاطفی

مهم ترین دلیل برای ازدواج زن و مرد داشتن انگیزه و امید برای ساخت زندگی جدید میباشد و همچنین مهم ترین دلیل برای ایجاد طلاق عاطفی زوجین از دست دادن انگیزه و امید و همچنین احساس درک نشدن در زندگی مشترک است.دیگر عوال تاثیر گذار بر این نوع روابط عبارتند از :

  • ازدواج غلط و اشتباه
  • دخالت های اطرافین در زندگی مشترک
  • بی توجهی به نیاز های همسر
  • نبود گفتوگو وضعف در برقرار کردن ارتباط کلامی با همسر
  • بی توحهی نسبت به  خواسته ها و انتظارات همسر
  • داشتن انتظارات سخت و غلط

می باشد که زوجین با شناخت این عوامل و داشتن درایت لازم میتوانند از بروز اینها جلوگیری کنند و سعی در ساختن زندگی موفقذ و مفید و کارامد داشته باشند.

طلاق عاطفی و ازدواج اجباری

ازدواج اجباری هنوز هم در میان بعضی از خانوادها جایگاه خود را حفظ کرده و بدون توجه به پیامد های ان رخ میدهد افراد زیادی که در دادگاه برای طلاق زوجین اقدام میکنند از اصلی ترین علت های جدایی خود به نداشتن محبت و علاقه و اجباری بودن ازدواج هایشان اشاره میکنند و برخی دیگر هم با گرفتن طلاق عاطفی از نتایج ازدواج اجباری به حساب می ایند.

ازدواج اجباری بر حسب سنت های غلط رخ می دهد و بدون توجه به علاقه ی دختر و پسر صورت میگیرد . والدین باید توجه داشته باشند که با اجبار بر این موضوع زندگی را به کام فرزندان خود تلخ کرده و در نهایت انها را به جدایی های نافرجام میرسانند

.زن و مردی که بر حسب اجبار با هم ازدواج کرده و هیچ علاقه ای به همدیگر ندارند طبیعتا زندگی شیرین و با محبتی نخواهند داشت همچنین ازدواج به این صورت با عدم شناخت و اگاهی افراد نسبت به یکدیگر صورت می گیرد  و همین موضوع عامل ایجاد طلاق عاطفی و جدایی و دلسردی بین زوجین خواهد شد

پس بهترین راه برای دوری از این پیامد ها ازدواج با علاقه همراه با شناخت و شعور کافی میباشد همچنین مراجعه به روانشناس و مشاوره ازدواج  سبب میشود که افراد با اطمینان و رضایت خاطر بیشتری تصمیم به تشکیل زندگی مشترک بگیرند.

 


سوالات متداول

طلاق عاطفی چه تفاوتی با سرد شدن و فراز و فرود رابطه دارد؟

شاید بتوان گفت که آخرین مرحله از سرد شدن روابط، در صورتی که مورد توجه، حل و فصل و یا درمان قرار نگیرد، طلاق عاطفی است. طلاق عاطفی هنگامی اتفاق می‌ افتد که افراد با کوهی از مشکلات و آسیب های حل نشده روبرو هستند و دیگر تمایلی به حل آن ها ندارند.

آیا می توان با مراجعه به روانشناس، طلاق عاطفی را درمان کرد؟

این کار ممکن است بسیار زمان بر و طاقت فرسا باشد. زیرا طلاق عاطفی هنگامی رخ می دهد که زوجین،مدت ها است تمایل خود به بهبود رابطه را از دست داده اند. با این حال، غیر ممکن نیست. کافیست که زوجین تصمیم بگیرند یک فرصت دیگر به زندگی مشترکشان بدهند.

مهم ترین دلیل طلاق عاطفی چیست؟

شاید بتوان مهم ترین دلیل بروز طلاق عاطفی را، نادیده گرفتن مشکلات و نگرانی های کوچک دانست. مشکلات کوچکی که در زمان خود می توانستند به راحتی حل و فصل شوند، پس از انباشت ماه ها و سال های متمادی، به یک بحران غیر قابل حل بدل خواهند شد.

2023-01-16T17:06:49+03:30توسط |دسته‌ها: روانشناسی زوج|یک دیدگاه

یک دیدگاه

  1. Avatar
    نسیم میرزایی اکتبر 20, 2023 در 7:09 ب.ظ پاسخ

    مقاله بسیار عالی بود بنظر من زوجین نباید بگذارند کار به آنجا بکشد چون فرزندان قربانی می‌شوند طلاق قانونی بهتر از طلاق عاطفی هستش بلا تکلیفی و سکوت زندگی رو به جهنم تبدیل میکنه خدا همه مونو هدایت کنه

دیدگاه خود را بنویسید

Open chat
24ساعته پاسخگوی شما هستیم