زندگی پس از طلاق

زمانی که زندگی مشترک به پایان خود می رسد، بازگشت به زندگی عادی و شروع مجدد زندگی، می تواند امری دشوار برای طرفین یک رابطه باشد که امری کاملا طبیعی محسوب می شود.

به طور کلی طلاق همچون ازدواج، کلیت زندگی یک شخص را دربرمی گیرد و می تواند زندگی طرفین یک رابطه را به طور کلی تغییر دهد که این تغییرات می توانند مثبت و یا منفی باشند.

پس از طلاق، طرفین یک رابطه، احساسات گوناگونی را تجربه می کنند؛ به عنوان مثال ایجاد احساس تنهایی و یا انزوا، کاهش میزان اعتماد به نفس، احساس خجالت، اضطراب و یا حتی علائم افسردگی، بعد از طلاق کاملا طبیعی است؛ اما قرار نیست که این احساسات تا همیشه همراه شما باشد.

بلکه پس از طلاق و جدایی از همسر، طرفین یک رابطه باید به مسئله جدایی خاتمه دهند و زندگی خود را از نو بسازند، خود واقعی خود را بیابند و به سمت آینده ای بدون وجود مشکلاتی که در زندگی مشترک گذشته خود داشته اند، قدم بردارند.

به طور کلی زمانی که طرفین یک رابطه، طلاق و خاتمه دادن به زندگی مشترک را به عنوان آخرین گزینه انتخاب می کنند، به دنبال زندگی بدون مشکل و درگیری هستند؛ اما خاتمه یافتن زندگی مشترک، مشکلاتی برای طرفین یک رابطه به همراه دارد.

برای سرکوب مشکلات پس از طلاق و خاتمه دادن به ناامیدی ها و احساسات منفی لازم است با شخصی صحبت کنید که به او اعتماد کامل داشته باشید و مطمئن باشید که مورد قضاوت قرار نمی گیرید.

اینکار را می توانید با دوست و یا خانواده خود انجام دهید؛ اما در بهترین حالت می توانید با یک روانشناس و مشاور طلاق در این رابطه صحبت کنید و در جلسات مشاوره پس از طلاق شرکت کنید تا بتوانید به بهترین شکل با شرایط جدید وقف پیدا کنید و زندگی خود را مجدد از سر بگیرید.

در ادامه زندگی پس طلاق را از جوانب گوناگون مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهیم تا بتوانید هر چه بهتر پس از طلاق و خاتمه دادن به زندگی مشترک خود، زندگی شخصی خود را از سر بگیرید و به غم و اندوه خود پایان دهید. با ما تا پایان مطلب همراه باشید…

 

تکنیک ها مواجهه با اندوه پس از جدایی و طلاق

به طور کلی پس از طلاق و جدایی، طرفین یک رابطه غم و اندوه بسیاری را تجربه می کنند که میزان اندوه پس از طلاق، از فردی به فرد دیگر متفاوت است و در هر فرد به شکل متفاوت بروز پیدا می کند. با توجه به بررسی های انجام شده بر روی زوج هایی که به تازگی طلاق گرفته اند، کارشناسان به این نتیجه دستیابی پیدا کرده اند که فرد ۵ مرحله از غم و اندوه را پشت سر می گذارد و وارد مرحله ای جدید از زندگی می شود که در این قسمت به شرح این مراحل پرداخته ایم…

مرحله اول: انکار

در ابتدا فرد هنوز قبول نکرده است که زندگی مشترک، به پایان رسیده است. این مرحله از قبل از طلاق (زمانی که در پروسه طلاق هستید) شروع می شود و تا بعد از طلاق ادامه پیدا می کند. در واقع انکار طلاق و خاتمه پیدا کردن زندگی مشترک، یک حالت تدافعی برای کنار آمدن با غم و اندوه پایان یافتن زندگی مشترک می باشد.

مرحله دوم: عصبانیت

زمانی که یک زندگی مشترک خاتمه پیدا می کند، دلایلی بسیاری وجود دارد که می تواند منجر به ایجاد خشم و عصبانیت از شریک زندگی شخص شود.

عصبانیت ایجاد شده می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از جمله دلایل عصبانیت پس از جدایی می توان به احساس حماقت، اولویت نبودن، کافی نبودن، تنبیه همسر، وجود مشکلاتی در پرداخت مهریه، حضانت فرزند و… اشاره کرد.

در برخی از موارد میزان خشم و عصبانیت شخص به حدی زیاد می شود که می تواند نتیجه نامطلوب برای وی در فرآیند طلاق به همراه داشته باشد. به خصوص اگر زوجین فرزند داشته باشند، می تواند در گرفتن سرپرستی وی و سایر موارد مربوط به شرایط فرزند پس از طلاق، تاثیرات منفی برای طرفین یک رابطه و به ویژه برای فرزند، داشته باشد.

مرحله سوم: مذاکره

پس از پذیرفتن پایان زندگی مشترک و جدایی، طرفین یک رابطه درگیر مذاکره و بررسی اتفاقات گوناگون می شوند. در این مرحله فرد سعی می کند تا مشکلات موجود را اصلاح کند، اشتباهات گذشته خود را جبران کند و مجدد به زندگی خود بازگردد؛ اما حل مشکلات گذشته و شروع دوباره زندگی، نیازمند زمان، صبر و شکیبایی می باشد.

مرحله چهارم: افسردگی

برخلاف باور بسیاری از افراد، غم و اندوه پس از پایان یافتن زندگی مشترک برای طرفین یک رابطه کاملا طبیعی است؛ چرا که با جدایی تغییرات بسیاری در زندگی شخصی طرفین یک رابطه ایجاد می شود، فرد احساس تنهایی می کند و در برخی از موارد غم و اندوه بر فرد مسلط می شود.

در صورتی که میزان غم و اندوه از حد مجاز خود خارج شود و علائم اختلال افسردگی ظاهر می شود؛ حال لازم است که از یک روانشناس و یا مشاور طلاق برای خاتمه دادن به این حالت روانی کمک بگیرید و با کمک وی به غم و اندوه خود پایان دهید.

مرحله پنج: پذیرش

پس از گذارندن مراحلی که گفته شد، شخص می پذیرد که زندگی مشترک وی خاتمه پیدا کرده است و اکنون در شرایط و موقعیتی جدید به سر می برد. در این مرحله ممکن است که همچنان در برخی از موارد احساس غم، اندوه و یا خشم ایجاد شود؛ اما این احساسات ماندگار نیستند و شخص می تواند با شرایط جدید وقف پیدا کند و دیگر همچون گذشته اندوهگین نباشد.

نکته بسیار مهم: در طی پروسه طلاق و پس از طلاق، کمک گرفتن از مشاور طلاق، می تواند بسیار تاثیر گذار باشد و شخص بتواند هر چه بهتر با شرایط موجود وقف پیدا کند و زندگی خود را مجدد از سر گیرد.

راهکار هایی برای زندگی پس از طلاق 

نکات طلایی برای بازسازی زندگی پس از طلاق

به خاطر داشته باشید که جدایی و طلاق، به معنای پایان یافتن زندگی نمی باشد؛ بلکه زندگی همیشه در جریان است و باید به زندگی بازگردید و مجدد زندگی خود را سر بگیرید. برای این منظور، در این قسمت نکاتی را بررسی کرده ایم که با توجه به این نکات می توانید زندگی خود را بازسازی کنید…

جدایی را بپذیرید

تمامی افرادی که ازدواج می کنند، با هدف داشتن زندگی شاد و بدون مشکل، اقدام به ازدواج می کنند و تصور می کنند که این ازدواج تا همیشه تداوم دارد؛ از این رو در ابتدا پذیرای جدایی و خاتمه پیدا کردن ازدواج خود نیستند.

به همین علت طلاق و جدایی می تواند یک شوک بزرگ برای طرفین یک رابطه باشد. پس از طلاق بسیاری از افراد مدام به این فکر می کنند که اگر طور دیگری رفتار می کردند، هیچ کدام از اتفاقات پیش آمده، اتفاق نمی افتاد؛ از این رو شخص مدام احساس سردرگمی و ناراحتی می کند. در وهله اول لازم است که پذیرای جدایی و طلاق باشید و بپذیرید که هم اکنون زندگی کاملا متفاوت است و باید برای شروع یک زندگی جدید آماده شوید.

اجازه دهید ناراحت باشید

زمانی که یک اتفاقی تلخ همچون از دست دادن شریک زندگی و یا طلاق، را تجربه می کنید؛ کاملا طبیعی است که برای آن ناراحت باشید و احساس غم و اندوه را تجربه کنید. برای غم و اندوهی که پس از طلاق دارید، لازم نیست خجالت زده باشید و احساس بدی داشته باشید.

هر انسانی، پس از اتفاقات تلخ لازم به زمانی دارد که بتواند آن اتفاق را به خوبی هضم کند و برای آن ناراحت باشد. فقط به این نکته توجه داشته باشید که مدت زمان کوتاهی را برای ناراحتی خود در نظر داشته باشید و نگذارید برای مدت طولانی غم و اندوه را تجربه کنید.

احساسات خود را بروز دهید

پس از جدایی، احساسات منفی بسیاری را نظیر درد، غم، خشم، عصبانیت، اندوه، کمبود، تنهایی، نیاز به آرامش، نفرت و… تجربه می کنید. لازم نیست که احساسات خود را مهار کنید و از بروز پیدا کردن احساسات خود، شرمسار باشید؛ چرا که وجود این دسته از احساسات پس از طلاق کاملا طبیعی است.

نشخوار فکری نکنید

پس از طلاق و ورود به زندگی جدید پس از طلاق، ممکن است افکاری منفی برای شما به وجود آید و لحظاتی دردناک و ناراحت کننده برای شما ایجاد شود که این امر کاملا طبیعی است؛ اما فکر کردن بیش از حد به اتفاقات منفی که در دوران طلاق برای شما ایجاد شده است، می تواند منجر به نشخوار فکری شود.

به خاطر داشته باشید که فکر کردن بیش از حد و نشخوار فکری نه تنها سودی ندارد، بلکه می تواند شرایط را دشوار تر کند. به همین علت بیش از حد به اتفاقاتی که افتاده است فکر نکنید و خود را به فعالیت ها مثبت درگیر کنید تا از نشخوار فکری جلوگیری کنید.

خودتان را پیدا کنید

پس از طلاق و جدایی ممکن از خود واقعی خود فاصله بگیرید و خود را نشناسید. نمی توان منکر این قضیه شد که افراد پس از طلاق تغییر می کنند؛ اما بازیابی شخصیت خود، می تواند کمک بسیار بزرگی در پشت سر گذاشتن دوران پس از طلاق، داشته باشد.

در واقع باید سعی کنید برای خود زمان بگذارید. به عنوان مثال ورزش کنید، رژیم غذایی خود را اصلاح کنید، روتین زندگی خود را اصلاح کنید، اگر فرزند دارید، برای فرزند خود وقت بگذارید، فضایی مناسب برای به آرامش رسیدن مهیا کنید و…

لازم است که با تنهایی خود کنار بیاید و بتوانید در زمان تنهایی خود، به درستی رفتار کنید تا بتوانید به تنهایی فعالیت هایی که دوست دارید را انجام دهید، با خانواده خود وقت بگذارید، دامنه دوستان خود را گسترش دهید، به فعالیتی جدید مشغول شوید و…

با یک مشاور پس از طلاق صحبت کنید

مشاور طلاق، فردی با تجربه در زمینه جدایی و طلاق زوجین می باشد که می تواند کمک بسیار بزرگی در دوران پس طلاق به شخص کند. در واقع مشاور طلاق در تمامی مراحل طلاق و پس از طلاق در کنار شما حضور دارد، به صحبت ها و خواسته های شما گوش می دهد و راهکارهای مناسب برای گذر کردن از دوران پس از طلاق ارائه می دهد که می تواند به شما کمک کند تا از این دوران به راحتی گذر کنید و زندگی خود را مجددا از سر بگیرید.

مشاور طلاق، با برگزاری جلسات مشاوره، می کوشد که از نوشخوار فکری و سرزنش خود جلوگیری کند، میزان عصبانیت شما را کاهش دهد، اعتماد به نفس شما را افزایش دهد و در کل شما را به زندگی بازگرداند.