مشاوره همسرداری
مشاوره همسرداری یکی از راههای موثر در بهبود روابط زوجین است، روانشناس با توجه به شناختی که از طرفین یک رابطه به دست میآورد سعی میکند که با ارائه راه حلهای مناسب و همچنین راهکارهای همسرداری به حفظ و بهبود رابطهی آنها کمک کند به همین دلیل میتوانیم مشاوره همسرداری را نوعی زوجدرمانی بدانیم.
همسرداری را میتوان مهارتی دانست که طی تجربههای گوناگون به دست میآید. مهارتی که از نکات ریز و درشت بسیاری تشکیل شده است. یکی از نکات مهمی که در ارتباط با همسرداری باید به آن توجه کرد این است که به دست آوردن تجربه از طریق آزمون و خطا در حوزهی همسرداری میتواند بسیار مخاطرهآمیز باشد.
چراکه ممکن است زندگی مشترک را به خطر بیندازد. بنابراین به دست آوردن آگاهی و دانش کافی در این زمینه میتواند کمک به سزایی در جلوگیری از بروز تنشها و مشکلات مختلف در زندگی مشترک داشته باشد. این آگاهی و دانش تنها از طریق مطالعه در زمینهی روانشناسی ازدواج و کمک گرفتن از یک روانشناس خوب به دست میآید.انجام مشاوره خانواده نیز در این زمینه کمک زیادی میکند.
ترفند های همسرداری
همانطور که اشاره شد همسرداری مهارتی است که نیاز به دانش و اگاهی دارد و برای بهبود آن نیاز است که به کسی که در این زمینه تخصص دارد مراجعه شود و از مشاوره همسرداری بهره گرفت. اما در اینجا قصد داریم به چند مورد از ترفندهای همسرداری اشاره کنیم:
یکی از ترفندهای همسرداری پرهیز از قضاوت و سرزنش است
یکی از اصول مهم در همسرداری این است که طرفین یک رابطه به عقاید و نظرات یکدیگر احترام بگذارند و هیچگاه یکدیگر را به خاطر داشتن نظر متفاوت سرزنش نکنند و اگر نظر مخالفی دارند آن را با احترام بیان کنند. احترام باعث نزدیکی و عمیقتر شدن روابط زوجین میشود.
زمانی که همسرتان میخواهد با شما حرف بزند سراپا گوش باشید
گوش کردن یکی از مهمترین اصولی است که در رابطه با همسرداری اهمیت دارد. برای اینکه رابطهی عمیقتر و بهتری با همسرتان داشته باشید باید زمانی را صرف گوش دادن به درد و دلهای او کنید. باید توجه داشته باشید که این گوش کردن نباید تنها برای رفع تکلیف نباشد گاهی همسرتان نیاز دارد که از شما بازخورد مناسبی بگیرد و یا نیاز به همدردی شما دارد.
احترام گذاشتن به یکدیگر از دیگر ترفندهای همسرداری است
احترام به یکدیگر از اصولیترین ترفندهای همسرداری است. از مسخره کردن و تحقیر همسر خود در جمع دوستان و خانواده بپرهیزید و هیچگاه ویژگیهای منفی او را در جمع بیان نکنید. حتی زمانی که تنها هستید با احترام با هم برخورد کنید و از تحقیر یکدیگر اجتناب کنید.
رابطهتان با خانواده همسرتان را مدیریت کنید
یکی دیگر از ترفندهای مهم که در مشاوره همسرداری فرا میگیرید مدیریت رابطه با خانواده همسر است. شما باید بتوانید رابطهای توام با احترام با خانواده همسرتان داشته باشید و از تنشها دوری کنید. برای این کار لازم است که برای زندگی مشترک خود حدود مشخصی را معین کنید. در ارتباط با خانواده همسرتان میانهرو باشید و اعتدال را رعایت کنید. رابطههایی که بیش از اندازه نزدیک است و هیچ حد و مرزی در آن رعایت نمیشود میتواند باعث بروز مشکلات شود. سرزدن به خانوادهها بهتر است که نوبنی باشد و به نوعی باشد که به زندگی مشترک زوجین لطمهای نزند.
یکی دیگر از ترفندهای همسرداری تقسیم وظایف در امور خانه است
در خانوادههای امروزی زن و مرد هر دو به یک میزان در تامین هزینههای خانواده سهیم هستند و هر دو در بیرون از خانه فعالیت میکنند بنابراین به دوش کشیدن بار خانهداری و بچهداری توسط زن خانه به دور از انصاف است و نیاز است که هر دو طرف رابطه برای انجام امور خانه تلاش کنند و به نحوی تقسیم وظایف انجام دهند که بار خانهداری و بچهداری بر دوش یکی از طرفین رابطه نباشد. تقسیم وظایف از مهمترین ترفندهای همسرداری است که از بروز مشکلات و تنش ها در رابطه جلوگیری میکند.
نوع برخورد با مشکلات و روش حل اختلافات
بروز مشکل و دعوا موضوعی بسیار طبیعی است که بین تمامی زوجین اتفاق میافتد اما آنچه که در این بین اهمیت دارد روش برخورد با این مسئله است. نکتهای که در زمان بروز مشکلات اهمیت پیدا میکند این است که ما برای حل آن به قهر و سکوت رو میآوریم و یا با حرف زدن سعی میکنیم مشکل به وجود آمده را حل کنیم. گاهی پیش میآید قهرهای پیدرپی موجب فروپاشی یک رابطه میشود. بنابراین باید به این موضوع توجه کنیم که در هر رابطهای همواره هر دو طرف در بروز مشکلات سهیم هستند و برای حل آن نیز هر دو باید مسئولانه برخورد کنند. به جای تحقیر و سرزنش کردن یکدیگر و استفاده کردن از القاب ناشایست و پیش کشیدن مشکلات گذشته سعی کنید با حرف زدن تنشها را برطرف کنید. گاهی پیش میآید که زوجین فرزندان خود را پیامرسان میکنند و یا خانوادهها را نیز وارد دعوای خود میکنند این گونه برخوردها تنها به اختلافها میافزاید و به حل مشکلها هیچ کمکی نمیکند.
رابطه جنسی رضایتبخش یکی دیگر از ترفندهای همسرداری است
رابطه جنسی رضایت بخش یکی از مسائلی است که در کیفیت روابط زوجین اهمیت زیادی دارد. رضایت بخش بودن یک رابطه جنسی به عوامل مختلفی از جمله کیفیت، زمان و شکل آن بستگی دارد. گاهی بروز مشکلات جنسی منجر به بروز اختلافات بین زوجین میشود که در این مواقع مشاوره جنسی میتواند بسیار مفید باشد.
روانشناسی همسرداری
روانشناسی همسرداری شامل نکات و اصول روانشناسی است. در واقع زوجدرمانگر طی جلسات مشاوره همسرداری با بررسی اصول روانشناختی زوجین و ارزیابی شخصیت هر یک از طرفین با ارائه یک سری نکات روانشناسی در حوزهی همسرداری سعی میکند که روابط زوجین را بهبود بخشد.
نکات همسرداری برای خانم ها
با انتقادهای پیدرپی باعث نشوید همسرتان از شما فاصله بگیرد.
یکی از نکات همسرداری مهم برای خانمها این است که اسرار درونی همسرشان را به شخص دیگری نگویند و باعث ایجاد بیاعتمادی در روابطشان نشوند
زمانی که همسرتان با شما حرف میزند به حرفهایش توجه کنید زیرا این نشان دهندهی علاقه شما به اوست.
اگر شیوهی او برای ابراز علاقه با آنچه شما در نظر دارید متفاوت است، او را به بیاحساسی و درک نکردن متهم نکنید.
سعی نکیند که خود را موجودی شکننده نشان دهید زیرا این موضوع باعث میشود همسرتان نتواند ارتباط کلامی خوبی با شما برقرار کند.
یکی دیگر از نکات همسرداری برای خانمها این است که خانمها نباید همواره همسرشان را مسئول موفقیت و خوشبختی زندگی بدانند و باید تلاش کنند خود در این راه قدمی بردارند.
پذیرفتن اشتباهات یکی از کارآمدترین نکات همسرداری برای خانمها است. اهمیت این موضوع از این جهت است که همسرتان ارزش این موضوع را متوجه میشود و او نیز اشتباهات خود را میپذیرد و این خود باعث صمیمیت بیشتر زوجین میشود.
توقع نداشته باشید که همسرتان در تمام موضوعها با شما موافق باشد و همواره شما را تایید کند، به همسرتان اجازه دهید تا نظر واقعیش را در مورد مسائل بیان کند.
اگر توقع دارید که همسرتان همیشه با شما صادق باشد باید سعی کنید که به افکار و احساسات او احترام بگذارید و واکنش تندی به صحبتهای او نشان ندهید تا با این کار موجب دوری و بیاعتمادی او نشوید.
پذیرفتن مسئولیت از دیگر نکات مهم همسرداری برای خانمها است. همسرتان را به عنوان یک شیء که مسئولیت همهکارها را بر عهده دارد نبینید و تلاش کنید در راه پیشرفت رابطهتان تلاش کنید.
نکات همسرداری برای آقایان
یکی از مهمترین نکات همسرداری برای آقایان این است که هیچگاه از برخورد فیزیکی و ناسزاگویی در رابطه با همسرشان استفاده نکنند. بهترین رفتار در زمانی که دچار اختلاف نظر با همسرتان شدهاید صحبت کردن در مورد آن موضوع است.
ابراز علاقهتان تنها در حد یک حرف نباشد، سعی کنید برای اینکه به همسرتان بگویید چقدر دوستش دارید قدمهای واقعی بردارید. از زحماتی که او برای زندگی مشترکتان میکشد قدردانی کنید و همواره راهی برای نشان دادن علاقهتان به او پیدا کنید.
زمانی که همسرتان نیاز دارد تا با شما درد و دل کند پای حرفهای او بنشینید و به دور از قضاوت حرفهای او را بشنوید.
برای اینکه به همسرتان نشان دهید چقدر برای او ارزش قائل هستید نیاز نیست همیشه به فکر هدایای گرانقیمت باشید گاهی انجام دادن کارهای خیلی کوچک میتواند نشاندهندهی عمق علاقهی شما به همسرتان باشد.
از دیگر نکات همسرداری برای آقایان این است که هیچگاه از نیش و کنایه و تحقیر در رابطه با همسرشان استفاده نکنند و همواره در جمعهای خانوادگی همسرشان را با الفاظ محبتآمیز صدا کنند.
مسئولیتپذیر بودن را میتوان از مهمترین نکات همسرداری آقایان برشمرد. زنان معمولا ازدواج با مردانی را ترجیح میدهند که از زیر بار مسئولیت شانه خالی نمیکنند و برای خانوادهشان احساس امنیت و آرامش را فراهم میکنند.
از دیگر مسائلی که در همسرداری مردان اهمیت دارد اهمیت دادن به خانواده همسر است. گاهی بیاحترامی و هتک حرمت نسبت به خانواده همسر میتواند موجب طلاق زوجین شود.
از نظر زنان مخالفتهای پیدرپی مردان در مورد مسائل مختلف میتواند دلیل بر زورگویی آنها باشد و باعث از بین رفتن علاقه و کاهش صمیمیت در بین زوجین میشود.
همسرتان را محدود نکنید و به او آزادی عمل بدهید، از معاشرتهای او با خانواده و دوستانش جلوگیری نکنید.
پرهیز از لجاجت و برخورد منطقی یکی دیگر از نکات همسرداری برای آقایان است. سعی کنید مصالح زندگی مشترکتان را اولویت قرار دهید و به جای تندخویی و لجاجت راهحلی برای مشکلات پیدا کنید.
مشاوره همسرداری دکتر شقایق درویشی
اگر حس میکنید که در برخورد با مشکلات زناشوییتان دچار مشکل شدهاید و نمیتوانید به تنهایی از پس این مشکلات برآیید بهتر است که از یک روانشناس متبحر که در این زمینه تخصص دارد کمک بگیرید. تا همان طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم مهارتهای لازم را برای همسرداری به دست آورید و از مشاوره همسرداری حرفهای بهره بگیرید.
مشاوره همسرداری آنلاین و تلفنی
برای مشاوره همسرداری آنلاین و تلفنی در تمامی ایام هفته از ساعت 09:00 تا 21:00 با شمارهی۸۸۲۱۷۰۸۸ تماس حاصل فرمایید تا از خدمات حرفهای مشاوره همسرداری بهرهمند شوید.
چه زمانی به مشاوره همسرداری نیاز است؟
مشاوره همسرداری ممکن است در شرایط مختلف مفید باشد، از جمله:
مشکلات ارتباطی: اگر شما و شریک زندگی تان در برقراری ارتباط موثر و آشکار با یکدیگر مشکل دارید، مشاوره همسرداری به شما کمک می کند راه های جدیدی برای برقراری ارتباط و حل تعارض بیاموزید.
مسائل مربوط به اعتماد: اعتماد جزء حیاتی هر رابطه سالم است. اگر یکی یا هر دو طرف اعتماد طرف مقابل را، چه از طریق خیانت و چه از راه های دیگر، نقض کرده باشند، مشاوره همسرداری می تواند به بازسازی اعتماد و بهبود رابطه کمک کند.
مسائل مالی: اختلاف بر سر پول می تواند منبع اصلی تنش در زوجین باشد. مشاوره همسرداری می تواند به زوج ها کمک کند تا مسائل مالی را شناسایی کرده و به آنها رسیدگی کنند و برنامه ای برای مدیریت پول با یکدیگر ایجاد کنند.
صمیمیت و مسائل جنسی: اگر مشکلاتی در رابطه با صمیمیت یا تمایلات جنسی در رابطه وجود دارد، مشاوره همسرداری می تواند فضای امنی را برای بحث در مورد این مسائل و کار بر روی راه حل ها فراهم کند.
تغییرات و تحولات زندگی: تغییرات عمده زندگی، مانند تولد فرزند، نقل مکان به یک شهر جدید یا از دست دادن شغل، می تواند استرس زا باشد و به یک رابطه فشار وارد کند. مشاوره همسرداری می تواند به زوج ها کمک کند تا این تغییرات را تغییر دهند و با شرایط جدید سازگار شوند.
ثبت ديدگاه