درونگرایی چیست؟
واژه درونگرایی که با نام لاتین introversion شناخته می شود، یک سبک شخصیتی محسوب می شود که تعاریف گوناگونی برای آن وجود دارد؛ اما به طور کلی درون گرایی یعنی شخص ترجیح می دهد در دنیای درون ذهن خود زندگی کند تا اینکه بر روی موارد بیرونی تمرکز داشته باشد.
در واقع درونگرایی بدین معناست که شخص ترجیح می دهد به جای اینکه به محرک های بیرونی بپردازد، بر روی احساسات، ایده ها و افکارهای درونی خود توجه و تمرکز داشته باشد.
به طور کلی افراد درونگرا، از قرار گیری در محیط های آرام لذت می برند و در بسیاری از موارد از قرارگیری در محیط های شلوغ اجتناب می کنند. همچنین افراد درونگرا در زمان مواجه شدن با افراد جدید، واکنش شدیدی نشان نمی دهند و در واقع دوپامین کمتری ترشح می کنند.
درونگرایی، در مقابل برونگرایی قرار دارد. به طور کلی تمامی افراد مقادیر مختلفی از درون گرایی و برون گرایی را در شخصیت خود دارند؛ اما در نهایت به سمت یکی از دو سبک شخصیتی سوق پیدا می کنند.
برخلاف تصور بسیاری از افراد، درونگرایی به معنای ترسو بودن و خجالتی بودن نیست؛ بلکه بدین معناست که شخص ترجیح می دهد بر روی احساسات درونی خود متمرکز باشد. علی رغم این موضوع همچنان بسیاری از افراد، تفکرات اشتباهی در رابطه با درونگرایی دارند. به همین علت در این مطلب سعی داریم درونگرایی و ویژگی افراد درونگرا را بیشتر بررسی کنیم، تا بتوانید بهتر با افراد درون گرا آشنا شوید.
چه کسانی درونگرا هستند؟
این سوال برای بسیاری از افراد ایجاد می شود که به چه کسانی درونگرا گفته می شود؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که زمانی به فردی درونگرا گفته می شود که تمایل دارد به جای قرارگیری در محیط های شلوغ و پر جمعیت، در تنهایی خود مشغول کارهای مورد علاقه خود باشد، کتاب بخواند، موسیقی گوش دهد و….
زمانی که گفته می شود، فردی درونگراست، تفکر بسیاری از افراد به این سمت می رود که فرد خجالتی و یا ساکت است و تمایل دارد در خانه تنها بماند؛ اما درونگرایی بدین معنا نیست! در واقع افراد درونگرا تمایل دارند به جای قرارگیری در محیط های شلوغ، در جمع های کم جمعیت تر که از افراد صمیمی زندگیشان تشکیل شده است، حضور پیدا کنند.
بسیاری از افراد درونگرا، علی رغم اینکه از تنهایی خود لذت می برند، افراد خجالتی و کمرو نیستند. لازم به ذکر است که سبک شخصیتی درونگرایی، از حضور فرد در اجتماع و محیط کار جلوگیری نمی کند.
تفاوت درونگرایی و کمرویی
با وجود اینکه مشخصه اصلی درونگرایی و کمرویی، محدود کردن تعاملات اجتماعی است، نباید درونگرایی را با کمرویی اشتباه گرفت! اگر چه اغلب، درونگرایی، به اشتباه یک ویژگی شخصیتی منفی در نظر گرفته می شود، سبک شخصیتی مثبت و سالمی است که تفاوت های بسیاری با کمرویی دارد.
در واقع کمرویی و خجالتی بودن باعث میشود که فرد که با سایر افراد، ارتباط دوستانه برقرار کنند؛ اما از برقراری ارتباط و حضور در جمع های مختلف هراسانند. در صورتی که افراد درونگرا به صورت خود آگاه از قرارگیری در جمع های شلوغ و جدید اجتناب می کنند؛ اما می توانند با سایر افراد معاشرت کنند و در جمع های صمیمانه و کوچک حضور پیدا کنند.
خصوصیات اخلاقی و ویژگی افراد درونگرا
با بررسی ویژگی های افراد درونگرا، می توان با این دسته از افراد بیشتر آشنا شد. لازم به ذکر است که درونگراها، علی رغم شباهت هایی که با یک دیگر دارند، در برخی از موارد با یک دیگر تفاوت هایی نیز دارند. اما عموما تمامی آن ها برخی ویژگی های مشخص دارند که در این قسمت به معرفی ویژگی های اصلی افراد درونگرا پرداخته ایم. با ما همراه باشید.
تعاملات اجتماعی محدود
یکی از ویژگی های اصلی افراد درونگرا، اجتناب آن ها از حضور پیدا کردن در اجتماعات گوناگون می باشد. در واقع این افراد تعاملات اجتماعی محدودی دارند و از برقراری ارتباط بیش از حد با سایر افراد، إحساس نارضایتی دارند.
همچنین در صورتی که در اجتماعات گوناگون حضور پیدا کنند، زودتر از افراد برونگرا احساس خستگی پیدا می کنند و برای تامین انرژی از دست رفته خود نیازمند ترک محیط و خلوت کردن در تنهایی خود دارند.
بهبود عملکرد در تنهایی
به طور کلی پروژه ها و کارهای گروهی، برای افراد درونگرا می تواند استرس زا باشد؛ اما این امر بدین معنا نیست که افراد درونگرا نمی توانند با سایر افراد یک تیم ارتباط برقرار کنند. در واقع افراد درونگرا، زمانی که به تنهایی بر روی کار و یا فعالیت تمرکز می کنند، عملکرد بهتری نسبت به زمانی که به صورت گروهی کار می کنند، دارند؛ چرا که می توانند بر روی دانش و مهارت خود تسلط کافی داشته باشند و همچنین زمان خود را بهتر مدیریت کنند.
احتیاط در انتخاب شغل
افراد درونگرا در انتخاب شغل خود بسیار احتیاط می کنند و قبل از پذیرش شغل در رابطه با آن تفکر می کنند. در واقع افراد درونگرا از اینکه در مرکز توجه قرار بگیرند، دوری می کنند. به همین علت جذب کارهایی می شوند که در روند کار، با سایر عوامل و کارمندان، در ارتباط مستقیم نباشند. مشاغلی که نیازمند گزارشدهی و یا سخنرانی باشد، از جمله انتخاب های اولیه افراد درونگرا محسوب نمی شود.
لذت بردن از تنهایی
افراد درونگرا از تنهایی خود لذت می برند و در زمان هایی که تنها هستند، می توانند فضایی دلنشین برای خود فراهم کنند. به عنوان مثال این افراد در زمان هایی که تنها هستند، با خواندن کتاب، تماشای فیلم، پیاده روی و… اوقات خود را سپری می کنند و از آن لذت می برند؛ اما این موضوع مانع از حضور پیدا کردن آن ها در جمع های مختلف نمی شود.
ترجیح نوشتن به صحبت کردن
صحبت کردن، برای افراد درونگرا، می تواند کمی دشوار باشد؛ چرا که بیان احساسات برای این دسته از افراد آزار دهنده است. به همین علت نوشتن برای افراد درونگرا، گزینه ای مناسب می باشد.
نشانه های درونگرایی
این سوال برای بسیاری از افراد ایجاد می شود که آیا من فرد درونگرایی هستم یا خیر؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که افراد درونگرا، همچون سایر افراد با سبک های شخصیتی متفاوت، الگوهای رفتاری مشخصی دارند. در این قسمت سعی داریم به معرفی برخی از این الگوهای رفتاری بپردازیم. در صورتی که بیشتر این الگوهای رفتاری را دارید، ممکن است که شما نیز فردی درونگرا باشید که برای تایید این سبک شخصیتی لازم است به روانشناس مراجعه کرده یا از مشاوره فردی کمک بگیرید و پس از بررسی روانشناس درونگرایی شما تایید و یا رد شود.
- افراد درونگرا برای تمرکز کردن، نیازمند محیطی آرام و ساکت هستند.
- این افراد برای تصمیم گیری های خود، زمان می گذارند و پس از تفکر تصمیم گیری می کنند.
- افراد درونگرا از تنهایی خود لذت می برند.
- این افراد از کارهای گروهی لذت نمی برند و ترجیح می دهند که به تنهایی کار کنند.
- این دسته از افراد، پس از حضور پیدا کردن در جمع های مختلف، احساس خستگی می کنند و نیاز به تنفس و خارج شدن از محیط را دارند.
- افراد درونگرا، معمولا دوستان کمی دارند و در جمع های محدودی حضور پیدا می کنند.
- این افراد نوشتن را به صحبت کردن ترجیح می دهند.
انواع درونگرایی
درونگرایی در افراد مختلف، با ویژگی های متنوعی ظاهر می شوند که بر اساس این ویژگی ها، درونگرایی به چهار نوع اصلی تقسیم می شود که در ادامه به معرفی انواع درونگرایی می پردازیم:
درونگرایی اجتماعی
دسته اول درونگرایی، درونگرایی اجتماعی می باشد که ویژگی اصلی این دسته از افراد این است که حضور در گروه های کوچکی که از افراد صمیمی زندگیشان تشکیل شده است را به حضور در گروه های بزرگ، ترجیح می دهند. همچنین درونگراهای اجتماعی ترجیح می دهند، در تنهایی خود مشغول انجام کارهای مورد علاقه خود باشند تا اینکه همان زمان را در محیطی شلوغ بگذرانند.
درونگرایی اضطرابی
نوع دیگری از درونگرایی، درونگرایی اضطرابی می باشد. مشخصه اصلی درونگرایی اضطرابی، احساس اضطراب اجتماعی و استرس در حین تعاملات اجتماعی می باشد. در واقع این دسته از درونگراها، زمانی که با سایر افراد در ارتباط هستند، احساساتی نظیر استرس، اضطراب، دلشوره و ناآرامی را احساس می کنند.
درونگرایی بازدارنده
درونگرایی بازدارنده، از دیگر انواع درونگرایی محسوب می شود که شخص برای مسائل و تصمیمات گوناگون بیش از حد تفکر می کند و قبل شروع هر کاری، زمان زیادی را برای تصمیم گیری صرف می کنند.
درونگرایی متفکر
دسته ای دیگر از درونگرایی، به درونگرایی متفکر اختصاص دارد. در واقع درونگراهای متفکر، زمان زیادی را صرف فکر کردن در رابطه با مسائل گوناگون می کنند. به طور کلی این دسته از درونگراها، افرادی بسیار خلاق هستند.
نقاط قوت و ضعف افراد درونگرا
با توجه به بررسی های انجام شده در رابطه با درونگرایی، اگر فردی درونگرا هستید، با شناخت نقاط ضعف و قوت این تایپ شخصیتی، می توانید در موقعیت های مختلف نظیر ارتباط با دیگران، روابط عاطفی، شغل و یا تحصیل، بهتر عمل کنید. در این قسمت سعی داریم نقاط قوت و ضعف افراد درونگرا را بیشتر مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم. با ما همراه باشید…
نقاط قوت دورنگرا ها
تایپ شخصیتی درونگرایی، همچون سایر تایپ های شخصیتی، نقاط قوت بسیاری دارد که می تواند در روند زندگی شخص، تاثیر به سزایی داشته باشد. در این قسمت به معرفی برخی از نقاط قوت درونگرایی می پردازیم:
- افراد درونگرا، افرادی متفکر هستند و برای تصمیم گیری های زندگی خود، تفکر می کنند و ابعاد مختلف را در نظر می گیرند.
- به طور کلی درونگراها، نویسنده های بسیار خوبی هستند و می توانند احساسات و افکار خود را به راحتی بنویسند.
- از آن جایی که افراد درونگرا، بر روی شخصیت خود تسلط کافی دارند، می توانند در مواقع مختلف برای خود انگیزه ایجاد کنند.
- درونگراها، برای خشنودی خود تلاش می کنند و می توانند با توجه به شناختی که از خود دارند، از بهترین روش برای این امر استفاده کنند.
نقاط ضعف درونگرا ها
درونگرایی نیز همچون سایر سبک های شخصیتی نقاط ضعفی دارد که با شناخت این نقاط ضعف و مدیریت آن ها می توانید، به بهترین شکل در شرایط مختلف عمل کنید. در ادامه به معرفی نقاط ضعف این تایپ شخصیتی می پردازیم:
- افراد درونگرا، به شدت حساس هستند و این حساسیت می تواند زمینه ساز استرس و اضطراب در آن ها شود.
- افراد درونگرا، ترجیح می دهند که در جمع های شلوغ حاضر نشوند. همچنین این افراد در زمینه های مختلف به تایید شدن توسط دیگران، نیاز دارند.
- درونگراها، معمولا افراد ساکت هستند و در کل افرادی غیرقابل پیش بینی هستند.
آیا درونگراها افسرده هستند؟
یکی از سوالات پر تکراری که برای بسیاری از افراد در رابطه با افراد درونگرا ایجاد می شود، این است که آیا افراد درونگرا، افسرده هستند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که افراد درونگرا، انسان هایی افسرده نیستند! درونگرایی بدین معنا نیست که این افراد از تنها بودن خود رنج می برند و یا زمان هایی که به تنهایی سپری می کنند، احساسات منفی داشته باشند؛ بلکه درونگرایی، یک تایپ شخصیتی است که فرد از تنهایی خود لذت می برد و تنهایی خود را با انجام فعالیت های مورد علاقه خود سپری می کند.
برخلاف باور غلط بسیاری از افراد، افسردگی و درونگرایی، به یک دیگر مرتبط نیستند و درونگرایی، زمینه ساز ابتلا شخص به افسردگی و سایر اختلالات روانی نیست.
منابع:
psychologytoday.com
webmd.com
ثبت ديدگاه